wie zijn we

Bij ‘De Knoop’ denk je misschien snel aan ‘in de knoop zitten, iets in je oren knopen, ergens geen touw aan vast kunnen knopen,..’ Onze knoop is echter van een heel andere soort.
Het kan een hemdknoop, een broeksknoop, een jasknoop of zelfs een rokknoop zijn. In elk geval iets dat je ergens kan aannaaien, want dat is ons uitgangspunt, dat jongeren bij veel meer zaken aansluiting vinden dan ze op het eerste moment misschien vermoeden. De knoop kan ook weer afgeknipt en aan een ander kledingstuk vastgemaakt worden, net zolang tot hij past in het geheel.
En dat is waar we willen voor staan, een op maat gemaakt aanbod waarbij elke jongere zijn knoop met fierheid op het juiste kledingstuk kan naaien. In elk geval, geen organisatie van het zevende knoopsgat!

De werking van de Knoop bestaat uit twee grote delen: time-out en dagbesteding.
De Knoop stelt haar aanbod beschikbaar voor alle jongeren die begeleid worden door één van de organisaties betrokken in het samenwerkingsverband:
LIA, vzw De Steiger, Dienstencentrum Hof ter Welle, MFC De Hagewinde, BuSo Broederschool Lokeren, BuSo De Karwij en Spoor 56.
Tijdens het aanmeldingsgesprek worden de interesses van de jongere en de vragen van de voorziening overlopen en zoeken wij een leeftijdsadequaat en op maat gemaakt aanbod.

Onze Partners: